Historie

Fortunkollegiet hed tidligere Johannes Fog Kollegiet og blev indviet den 9. december 2008 og er opkaldt efter tømmerhandler Johannes Fog. Johannes Fog etablerede sig som tømmerhandler i Kongens Lyngby i 1920 og var indtil sin død i 1970 eneejer af virksomheden midt i Lyngby.

Datteren, Ingrid Fog var enearving. Størstedelen af den formue, som hun arvede efter sin far, samt aktieposter i selskabet blev overdraget til en almennyttig og velgørende fond “Tømmerhandler Johannes Fogs Fond”. Ved Ingrids død i 2007 blev også resten af formuen skænket til fonden, som donerede 9 mio. til etablering af Johannes Fog Kollegiet.

I dag hedder kollegiet Fortunkollegiet. Fortunen er en del af lokalområdet og er oprindeligt et gammelt skovfogedsted på kongernes jagtvej til Dyrehaven og har fået sit navn efter lykkens gudinde, fru Fortuna. I nærheden ligger også Fortunfortet, som blev opført i 1891-93, som en del af Københavns Landbefæstning.

Beskrivelse

Kollegiet er beliggende ved Campus Lyngby og U/NORD ca. 2,5 km fra DTU Campus Lyngby i et roligt villakvarter med Dyrehaven lige for døren.

Kollegiet består af en bygning på to etager, samt to tilbygninger, som til sammen rummer i alt 74 møblerede værelser. I værelserne er der en enkeltmandsseng, et skrivebord, en stol, en bordlampe, samt et klædeskab. Værelserne er opdelt således, at to værelser deler entré, bad og toilet og bebos af to beboere af samme køn. Derudover er der fælleskøkkener som deles af ca. 20 beboere.

I dag er kollegiet en selvejende fond og har ikke længere direkte forbindelse til Johannes Fog koncernen.